26 Mac 2009

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor Perlu Lebih Peka

Assalamualaikum dan salam hormat.

1. Seperti yang sedia maklum, kekuatan sesebuah kerajaan bergantung kepada kepimpinan dan tidak lupa juga kakitangan yang di lihat sebagai tulang belakang kepada kerajaan itu sendiri.Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor (SPN) adalah merupakan saluran untuk menempatkan kakitangan Awam di selangor.Kebiasaanya, kekosongan jawatan dapat diperolehi dan di ketahui melalui ruangan iklan di surat-surat khabar tempatan.

2. Masa berubah dari semasa ke semasa dan sekarang kita dapat lihat penggunaan Internet semakin hari semakin mendapat tempat di kalangan Masyarakat. Di negeri Kelantan dan Kedah misalnya telah pun mempunyai Laman Web SPN yang tersendiri. Langkah ini perlulah di contohi dan diikuti oleh negeri Selangor yang merupakan diantara negeri yang paling maju di Malaysia.

3. Antara kebaikannya adalah masyarakat akan lebih mudah mendapat informasi serta mendekati Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor di samping mengetahui dengan lebih terperinci tentang iklan terkini kekosongan jawatan yang kini hanya boleh didapati di surat-surat khabar sahaja dan pengetahuannya agak terbatas kerana bukan semua surat-surat khabar tempatan yang menyiarkannya.Seharusnya pihak berkenaan haruslah lebih peka terhadap kehendak dan perubahan semasa ini.
4. Adalah diharapkan sepenuhnya agar pihak berkenaan dapat memperhalusi pandangan ini dalam menambahbaikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor dalam memberi kemudahan serta manfaat kepada Masyarakat di Selangor.

11 ulasan

Dah sah meraka makan gaji buta nie

that's right.. meraka ni tak peka langsung

Tak kerja kerajaan pun tak mati la

i have 1 question, kenapa kebanyakan daripadanya yang bekerja di jabatan kerajaan hanya orang dalam sahaja yang di perlukan,dan yang menggunakan orang dalam itula yang mudah untuk di letakan di jabatan kerajaan,kenapa ye?please reply my answer!

Most of government staffs still not achieve high level of standard compare to private sector..please wake up and compete with us! hehe...

TUE LE PASAL AKU NAK CARI KERJE SKANG BUKAN MAIN SUSAH LAGI..LAGI - LAGI BILE DORANG ASYIK KASI KAT ORANG DALAM @ SANAK SAUDARA LECEH TULLL.

AKU SETUJU SESANGAT..... ABIS YG XDE KABEL/TEROWONG NI CMNER NASIB NYER.....

cuba baca tips "Cara2 Menghadiri Temuduga Kerajaan"

xde kabel nk wat cmner.. jadi robot la

Tu la, orang yang bercakap ni menggunakan emosi jer other than guna otak. Saya dulu tunggu 3 tahun, lepas isi SPA..baru la dapat 1st interview. Than baru diserap ke dalam post gomen..langsung x pakai org2 dalam pun. Skrg ni maner ader main guner org2 dalam camtu, tu maybe zaman mak bapak uolz kot. Skrg ni sumer bertapis, melalui JPA..dan kalu main org dalam pun, guna surat sokongan datuk ke...kalu x lepas interview, x leh gak. Yang penting, hati kenalah sabar dan kena ingat tuhan selalu.

So than, selalu sangat hati tu benci kat kerajaan, maner la nak dapat kerje..tak gitu 'Tanpa Nama'?. Otherwise, you've own better job in private sector now, so...ada hati lagi ke nak masuk gomen yang ko kate lembap inew??..

sebab tak de hati nak masuk goverment la, aku tulis kat cni.....ko ni mesti pak sedara mak sedara yang keje kat goverment.....chem5007


EmoticonEmoticon